Valley op de Amsterdamse Zuidas

Boele & van Eesteren

Met Valley komt er een opvallend gebouw aan de Zuidas met gedurfde en eigenzinnige architectuur. Het voorziet in de wens om dit gedeelte van Amsterdam door te ontwikkelen naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen.

Valley is een nieuwe vorm van stadsleven waar het beste van twee werelden samenkomt: het stadsleven en de natuurlijke omgeving.

Valley kreeg zijn naam vanwege de indrukwekkende terrasvormige gevel. Een deel van deze gevel dient ook als een uniek openbaar landschap dat door het hele gebouw loopt en het opent naar zijn omgeving. Waar eindigt het gebouw en begint de natuur? Het is een stedelijke oase ontworpen als een plek waar iedereen kan ontspannen en ontspannen.

Het parkeren van auto’s vindt plaats in een 3-laagse ondergrondse parkeerkelder, deze biedt plaats aan 375 auto’s en 1.850 fietsparkeerplekken. Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping bevinden zich de kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de 8e verdieping beginnen de woonlagen. In totaal worden er 198 woningen gerealiseerd. De 3 torens hebben een hoogte van respectievelijk 97 meter, 76 meter en 66 meter. Ook de terreininrichting op- en rondom het projectterrein is onderdeel van de opdracht van BC Valley Amsterdam.

Om de diversiteit in verdiepingen met alle uitkragingen te kunnen realiseren zijn er diverse evenaren, een Combi-steker 2500, Combi-steker 5000 en een Maxi-steker 25.000 geleverd.

 

 

Meer projecten