New Atrium in Amsterdam

Alkondor Hengelo

Het Atrium was een van de eerste gebouwen aan de Zuidas en het is altijd bijzonder populair gebleven vanwege zijn unieke transparantie, die met name tot uiting komt in de grote open ruimte (het ‘atrium’) waar zonlicht onbelemmerd naar binnen kan stromen, en in de vloeroppervlakken die soms wel 4500 m2 per ruimte bedragen. Het bestaande Atrium wordt uitgebreid met twee in het oog springende torens.

Alkondor Hengelo heeft van de bouwcombinatie De Nijs / Dura Vermeer de opdracht verkregen om de twee nieuwe torens (Zuid- en Noordtoren) te voorzien van een elementengevel.

Om dit te realiseren gebruikt Alkondor 2 typen Bomecon Stekers; de Combi-steker 6500 en de Combi-steker 2500 voorzien van een Oriëntator 600. De Oriëntator 600 is de nieuwste innovatie van Bomecon, deze makkelijk te monteren oriëntator kan op elk gewenst hijsmiddel van Bomecon worden geplaatst om zo op grote hoogtes stabiliteit te kunnen waarborgen. De oriëntator 600 is modulair toepastbaar. Kortom een mooie nieuwe aanwinst in de vloot van Bomecon.

Daarnaast wordt er ook een I-Boom 3000 ingezet door Montage van der Linde in opdracht van Alkondor om de gekromde glaspanelen te plaatsen. Met een schitterend resultaat zoals je kunt zien op het youtube filmpje. Met dank aan Alex Buiter.   https://youtu.be/0OtL04lHyRY

 

Meer projecten