Oostenburgereiland - Amsterdam

Heijmans

Op Oostenburgereiland in Amsterdam gaat Heijmans op twee naast elkaar gelegen plots een nieuwe invulling van het voormalige industrieterrein realiseren: een wooncomplex met vrije sector en sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot en een nieuw hotel voor Inntel Hotels.

Huurwoningen voor Stadgenoot

Voor woningcorporatie Stadgenoot realiseert Heijmans op Oostenburgereiland in totaal 54 appartementen vrije sector huur en 97 studio’s voor sociale huur, evenals 500 m² kantoorruimte. Op de begane grond zijn enkele appartementen geschikt voor mindervaliden. Bewoners van de appartementen en studio’s kunnen gebruik maken van diverse gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder een gezamenlijke binnentuin en dakterras.

Voor het ontwerp zijn drie jonge architectenbureaus betrokken: Bureau Fraai en Laura Alvarez Architecture uit Amsterdam, en Architectuur Maken uit Rotterdam. De bouwwerkzaamheden gaan naar verwachting eind dit jaar van start, de oplevering is gepland voor medio 2020.

Nieuw Inntel hotel

Voor hotelketen Inntel Hotels realiseert Heijmans in bouwteam een luxe viersterren-hotel aan de VOC kade op Oostenburgereiland. Het gebouw telt 17 verdiepingen en biedt ruimte aan 306 kamers. In de laagbouw bevindt zich een restaurant, vergaderzalen, wellness en terras gericht aan de kade. De realisatie gaat van start direct na de zomervakantie periode en wordt naar verwachting medio 2020 opgeleverd.

Voor de bouw van beide projecten worden 2 Ultra light bordessen, met ieder een werklast van 2000 kilo, aan de gevel gehangen voor de aanvoer van alle bouwmaterialen benodigd op de hoger gelegen verdiepingen.

Verder is er een op maat gemaakte ondersteunings-constructiesteiger geplaatst, wordt er gebruik gemaakt van een evenaar 6,5 mtr met een werklast van WLL van 15T en wordt er een gebruik gemaakt van een Combi-steker 2500 met vangbakken.

Bron foto's: Heijmans

Meer projecten