Hoog Lindoduin - Scheveningen

Bam Wonen

In opdracht van Vestia verduurzaamt BAM Wonen het woongebouw uit 1963 met veertien verdiepingen langs de Westduinweg in Scheveningen. Naast 143 sociale huurwoningen worden er 39 appartementen op de bovenste drie lagen als vrije sectorwoningen verhuurd. Na oplevering zijn alle woningen gasloos.

Om Hoog Lindoduin toekomstbestendig te maken, worden de balkons, galerijen en gevels vervangen en de keukens, badkamers en toiletten totaal vernieuwd. De gevel- en geluidsisolatie tussen de woningen krijgen een isolatiewaarde die hoort bij de eisen van deze tijd. Elke woning krijgt een individuele warmtepomp die is aangesloten op een duurzame energiebron: grondwarmte. Deze warmtepomp kan de woning op warme dagen ook koelen. Kortom, een compleet pakket duurzame aanpassingen dat zorgt voor een prettig leefklimaat in de woning en daarbij bijdraagt aan een beter milieu. De nieuwe materialen en moderne kleuren die architect Jan Splinter voor het gebouw heeft bedacht, bevestigen de totale vernieuwing van de 182 woningen.

Omdat een zeer breed scala aan verduurzamingsmaatregelen wordt getroffen, wordt de renovatie in onbewoonde toestand uitgevoerd. ­­­­Alle bewoners van Hoog Lindoduin zijn naar een andere woning verhuisd. Wie dat wil, kan na de renovatie terugkeren in Hoog Lindoduin. Naar verwachting worden de woningen uiterlijk begin 2021 opgeleverd.

Om de balkons, galerij en gevels te kunnen vervangen worden er meerdere Bomecon machines ingezet zodat de kraan deze veilig en efficiënt kan plaatsen. De I-Boom 3000 is uitgerust met een maatwerk voorframe speciaal afgestemd op de maatvoeringen van de de gevels. Verder wordt er een Combi-steker 5000 en een Opsteker II ingezet voor het plaatsen van de balkons en galerijen.

 

Bron foto's: Bam en Hans van Heeswijk architecten.

Meer projecten