BAM Infra Projecten – OSGA Geluidsschermen Almere

BAM Infra Projecten

Een goede en betrouwbare spoorverbinding tussen Almere - Amsterdam Centraal en tussen Almere - Schiphol is van groot belang voor de bereikbaarheid van de regio Amsterdam vanuit Flevoland en Noord Nederland. Met de blik op de toekomst wordt het spoor rond Almere gericht aangepast, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinen. ProRail heeft groen licht gegeven voor diverse infrastructurele aanpassingen; de realisatie van geluidsschermen en calamiteitenvoorzieningen, aanleg van twee keersporen bij station Almere Centrum en het plaatsen van raildempers.

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/134703/almere-treinverkeer-naar-het-zuiden-niet-mogelijk-dit-weekend#.VxnDrRTmJkE.mailto

Als er op het spoor meer treinen kunnen rijden, neemt ook de verwachte geluidsbelasting toe. Om het extra spoorgeluid te beperken wordt in Almere aan beide zijden van het spoor en op de stations in totaal circa 24 kilometer aan geluidsschermen geplaatst. Ook worden geluidsdempers op de rails bevestigd over een lengte van 260 meter.

Om de geluidsschermen te kunnen plaatsen zijn er door Bomecon in opdracht van Bam infra twee hijsframes ontwikkeld die de geluidschermen gaan plaatsen langs het spoor. Deze schermen zijn zo ontwikkeld dat het treinverkeer gewoon door kan gaan en de medewerkers van Bam Infra er, in de beschikbare ruimte, optimaal mee kunnen werken.

Meer projecten