Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

I-BOOM 3000 met vacuümunit helpt mee in strijd tegen asbest

Nieuwste ontwikkeling met de Multi inzetbare I-boom 3000

Bomecon is gevraagd of we mee wilden denken voor een oplossing om asbesthoudende gevelvullende kozijnen compleet  te verwijderen en nieuwe kozijnen van 500 kilo te plaatsen. Dit resulteerde in een oplossing met gebruik van de I-boom 3000.

Waarom met Vacuüm?

Deze machine heeft diverse mogelijkheden om last te kunnen transporteren maar in dit geval is gekozen voor de inzet van een vacuümunit.
Dit omdat de nieuwe gevelelementen met afgelakte kozijnen en reeds voorzien van glas op de locatie worden aangeleverd. Om schade aan de gevelelementen te voorkomen wordt er gebruik gemaakt van een vacuümunit voorzien van 8 nappen. Door 8 nappen te gebruiken kun je het te hijsen gewicht van het element goed aan.  

Deze methode van hijsen valt op!
Aangezien er momenteel vanuit de zorg veel aandacht is voor de toch nog elk jaar 35 geconstateerde gevallen van longkanker resulterend uit asbest verwijderingsactiviteiten, krijgt een oplossing zoals deze veel positieve respons. In de Cobouw van 25 september 2015 is er een artikel geschreven over de methode en over het belang van waarom het zo goed is om zo te kunnen werken. 

Laat de I-boom 3000 u in de toekomst ook van dienst zijn!
Mocht u in de toekomst te maken krijgen met hijsvraagstukken van deze aard, sta dan eens stil bij de mogelijkheden die de I-boom 3000 u biedt.
U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met ons op onderstaand telefoonnummer of via ons E-mail adres.

Niet gevonden wat u zoekt? Wij adviseren u graag!
Contact