Innovatie Award voor Bomecon en Wagenborg tijdens de ESTA’s Users Night 2019’

Bomecon wint samen met Wagenborg Nedlift prestigieuze Award te München

Waar een klein bedrijf in Nijkerk groot in is, is nu beloond. Specialistische maatwerk oplossingen in de hijstechniek worden uitgedacht bij Bomecon Construction & Rental en daar zijn we gisteravond voor gehuldigd” 

Tijdens de ‘ESTA’s Users Night 2019’ zijn de ESTA de winnaars van de  “The Esta awards of Excellence” bekend gemaakt.

Wagenborg Nedlift en Bomecon Construction & Rental zijn uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Innovation/Development’, met het project ‘OCC Den Haag’. Voor dit project heeft Wagenborg Nedlift in samenwerking met Bomecon Construction Equipment een innovatieve en praktische oplossing ontwikkeld.

Deel dit artikel: 

Sinds 2017 werkt bouwcombinatie Cadanz in het centrum van Den Haag hard aan de bouw van het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Wagenborg Nedlift voert de hijswerkzaamheden uit voor Cadanz en ontving in dit kader de vraag een oplossing te ontwikkelen voor het plaatsen van maar liefst 50 bijzondere iconische zuilen, in de vorm van een stemvork. Gezien de dikte en sterkte van de elementen was het onmogelijk de zuilen met behulp van een reguliere hijsoperatie in verticale positie te brengen en te plaatsen. Daarom heeft Wagenborg Nedlift Bomecon Construction Equipment benaderd om gezamenlijk een speciaal hijsframe te ontwikkelen, om de zuilen tijdens de hijsoperatie te ondersteunen en te versterken. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een veilig en praktisch inzetbaar hijsframe, waarmee de zuilen (variërend in afmeting en gewicht) volledig naar wens geplaatst konden worden.